ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος περιλαμβάνει την κλινική εξέταση την λήψη test pap  και το γυναικολογικό υπέρηχο.

ΤΕΣΤ ΠΑΠ: Πρόκειται ουσιαστικά για μια ανώδυνη, απλή εξέταση ρουτίνας μέσω της οποίας ανιχνεύονται ενδοεπιθηλιακές αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας. Γίνεται με τη λήψη δείγματος από τον κόλπο, τον ενδο και τον έξω- τράχηλο, με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου ενώ ταυτόχρονα γίνεται και εκτίμηση της χλωρίδας του κόλπου για πιθανή ταυτόχρονης φλεγμονής του κόλπου (κολπίτιδα) ή του τραχήλου (τραχηλίτιδα)

Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα λήψης HPV-DNA TEST (διαβάστε το σχετικό άρθρο μας)

Σημείωση: Συστήνεται η αποφυγή σεξουαλικής επαφής και η ενδοκολπική χρήση σκευασμάτων 48 ώρες πριν την εξέταση.

Στο ιατρείο μας γίνεται διάγνωση αρχόμενης κύησης.

Πλήρης προγεννητικός έλεγχος.

Συμβουλευτική γα τις εξετάσεις-κλειδιά στην πορεία της κύησης οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα.

Παρακολούθηση μονήρους /πολύδυμης κύησης, κλινικά και υπερηχογραφικά.

Συμβουλευτική και κατά περιπτώσεις παρακολούθηση κυήσεων υψηλού κινδύνου.

Δυνατότητα καρδιοτοκογραφικής παρακολούθησης του/των εμβρύων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ιατρείου, χωρίς να χρειαστεί μεταφορά της εγκύου σε κλινική

Στο ιατρείο μας υπάρχει η δυνατότητα συνταγογράφησης παραπεμπτικών για τον τακτικό περιοδικό έλεγχο του μαστού κάθε γυναίκας.

Γίνεται η τακτική κλινική εξέταση και η αρχική εκτίμηση των αποτελεσμάτων μαστογραφίας και υπερήχου μαστών, ενώ μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην εκμάθηση της τεχνικής της σωστής αυτοψηλάφησης του μαστού που πρέπει να γίνεται από κάθε γυναίκα και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η υπογονιμότητα αποτελεί πρόβλημα  που απασχολεί  ένα σημαντικό ποσοστό των νέων ζευγαρίων. Οφείλεται σε διάφορα αίτια που μπορούν να αφορούν τον αντρα , τη γυναίκα ή και τους 2. Φαίνεται ωστόσο πως η ηλικία της γυναίκας παίζει τον σημαντικότερο ρόλο.

Η σωστή επιστημονικά προσέγγιση περιλαμβάνει τη διερεύνηση του ζεύγους ως ενιαίο σύνολο και είναι καλό να γίνεται από ειδικά καταρτισμένους επιστήμονες.

Μια σειρά μεθοδευμένων εξετάσεων θα μπορούσε να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Λήψη λεπτομερούς ιστορικού
  • Σπερμοδιάγραμμα και λοιπές εξετάσεις σπέρματος.
  • Ορμονολογικός έλεγχος
  • Υπερηχογράφημα εσω γεννητικών οργάνων και λοιπές απεικονιστικές εξετάσεις(Υστεροσαλπιγγογραφία).
  • Ενδοσκοπικές τεχνικές(Υστεροσκόπηση/Λαπαροσκόπηση)

Στο ιατρείο μας υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας τόσο ενδοκολπικού όσο και ενδοκοιλιακού υπερήχου για την παρακολούθηση της κύησης και τη διερεύνηση γυναικολογικής παθολογίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για την περαιτέρω διερεύνηση της παθολογίας τραχήλου, επι ενδείξεων, με τελικό σκοπό την ακριβή διάγνωση της πάθησης και τον καθορισμό της γραμμής αντιμετώπισης. Είναι μια επι της ουσίας ανώδυνη εξέταση κατά τη διάρκεια της οποίας ελέγχεται η περιοχή του τραχήλου λεπτομερέστατα με τη βοήθεια ενός κατάλληλου εργαλείου που μας δίνει εικόνες των πασχουσών περιοχών σε μεγέθυνση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα της λήψης ιστοτεμαχιών για βιοψία που θα μας επιβεβαιώσει την παρουσία ή όχι βλάβης στην υπό εξέταση περιοχή.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ιδιαίτερη ηλικιακή ομάδα στην οποία σε συνεργασία με τους γονείς και άλλους ειδικούς επιστήμονες υγείας προσφέρουμε συμβουλευτική για θέματα που αφορούν την ευαίσθητη αυτή ομάδα όπως η εμμηναρχή, η σεξουαλική συμπεριφορά, η περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής, η αυτοψηλάφηση μαστου, η ανάγκη προληπτικού ελέγχου και εμβολιασμού για τον HPV, η αντισύλληψη, ο οικογενειακός προγραμματισμός.

Παράλληλα διερευνώνται παθήσεις και προβλήματα που αφορούν αυτές τις ηλικίες.

Η σωστή ενημέρωση των νέων κοριτσιών αυτής της ηλικίας είναι για εμάς ένα προσωπικό στοίχημα διότι είναι δεδομένο πως όσο καλυτέρα ενημερωμένο και πληροφορημένο είναι ένα κορίτσι από μικρή ηλικία τόσο πιο συνεπής θα είναι στον τακτικό του έλεγχο ως ενήλικη γυναίκα

Στο ιατρείο μας υπάρχει η δυνατότητα μετά από τη λεπτομερή λήψη ιστορικού και διενέργεια των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων να σχεδιαστεί από κοινού με τις ασθενείς το καταλληλότερο πλάνο αντισύλληψης που θα ικανοποιεί τόσο τις δικές τους ανάγκες, θα είναι ωστόσο εναρμονισμένο και με τις τελευταίες συστάσεις τις διεθνούς ιατρικής κοινότητας.

Η τελική απόφαση λαμβάνεται κατόπιν συμβουλευτικής και παρουσίασης από πλευράς μας όλων των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων των διαφόρων μεθόδων αντισύλληψης, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τις ανάγκες και την επιθυμία της κάθε γυναίκας.

Ο μέσος όρος ζωής των σύγχρονων γυναικών έχει αυξηθεί σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι γυναίκες πλέον καλούνται να ζήσουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε καθεστώς εμμηνόπαυσης με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στο ιατρείο  μας υπάρχει η δυνατότητα συμβουλευτικής σε θέματα που αφορούν αυτή την ηλικιακή ομάδα, η εκτίμηση της ανάγκης θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης καθώς και η δυνατότητα διάγνωσης και αντιμετώπισης παθήσεων που αφορούν τις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Στα πλαίσια της παρακολούθησης της κύησης υπάρχει η δυνατότητα της οργάνωσης  « πλάνου τοκετού» , με προτεραιότητα τον φυσιολογικό τοκετό.

Ο ιατρός συνεργάζεται με διάφορες ιδιωτικές κλινικές της πόλης .

Μια κύηση δεν τελειώνει με τον τοκετό. Ακολουθεί μια σημαντική περίοδος στη ζωή της γυναίκας κατά την οποία στεκόμαστε δίπλα της και τη συμβουλεύουμε σε θέματα θηλασμού και προσωπικής υγείας της λεχωίδας.

Πρόκειται για μια υπηρεσία του ιατρείου μας που γίνεται με τη βοήθεια της μαίας μας κατά την οποία κατόπιν επιθυμίας της νέας μητέρας μπορούν να οργανωθούν κάποιες επισκέψεις κατ’οίκον από την μαία του ιατρείου όπου θα δοθούν οδηγίες θηλασμού και περιποίησης του νεογνού. Η συγκεκριμένη υπηρεσία διατίθεται για μητέρες που δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία.

Ως σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ορίζονται τα νοσήματα εκείνα τα οποία μεταδίδονται με την σεξουαλική επαφή. Ο βαθμός κινδύνου μετάδοσης τέτοιων νοσημάτων εξαρτάται από τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων, τη χρήση προφυλακτικού και το είδος των επαφών.

Πλέον είναι δυνατή η έγκαιρη διάγνωση των νοσημάτων αυτών που συνεπάγεται και την έγκαιρη και στοχευμένη θεραπεία ώστε να αποφεύγονται μακροχρόνιες και σοβαρές επιπλοκές.

Μέσω του ιατρείου μας μπορούν να οργανωθούν σε συνεργασία με εξειδικευμένα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και προσωπικό ενδοσκοπικές και ανοιχτές  επεμβάσεις στα πλαίσια διερεύνησης ή και αντιμετώπισης παθήσεων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γυναικολογικών παθήσεων.

Ειδικές Υπηρεσίες

Είμαστε εξειδικευμένοι στην Μαιευτική Γυναικολογία

Στόχος μου είναι η άσκηση της μαιευτικής γυναικολογίας σύμφωνα με τα ιατρικά δεδομένα του σήμερα. Με αυτό το σκεπτικό κάθε παρεχόμενη συμβουλευτική, αλλά και ιατρική πράξη τόσο οι σχετιζόμενες με την εγκυμοσύνη όσο και με τα προβλήματα της κάθε σύγχρονης γυναίκας βασίζονται στη διεθνώς τεκμηριωμένη και επίκαιροποιημένη επιστημονική γνώση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΥΗΣΗΣ

Μια δέσμευση για συνεχή βελτίωση, ενημέρωση και παροχή σύγχρονων και εξατομικευμένων ιατρικών υπηρεσιών πάνω στα θεμέλια διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών.

5G7A4092

Επιθυμείτε να κλείσετε Ραντεβού;

Καλέστε μας στα 2314035586 - 6976695683 Μαία: 6909851112 ή Γράψτε μας στην φόρμα Επικοινωνίας μας